Valpar 2022

Vår Wera är nu parad med Koffstalunds Falcor. Valparna väntas anlända i början/mitten av augusti 2022. Wera är en härlig arbetsmyra som alltid gör sitt bästa. Hon har ett andra pris i Elitklass på B-prov så hon har verkligen visat att hon har en bra arbetskapacitet och goda retrieveregenskaper. Falcor har inga jaktmeriter men är en välanvänd och uppskattad jakthund. Han är lugn och stabil i arbetet och ger sig aldrig. “En toksnäll och ärlig jakthund” säger husse.

Koffstalunds Falcor
J Miklaus Frigga “Wera”

Wera och Falcor

Valpar 2021

 

Vi har inga valpar just nu, men vi planerar en kull till våren 2021 efter vår Unni (SE VCH J Idkas Can`t Catch Me) och SE VCH J Höghedens Xo.

Vi förväntar oss aktiva och arbetsvilliga valpar som passar för de som vill arbeta aktivt med sin hund. Valparna beräknas ha ett preliminärt HD index på 106 och ED index på 106. Unni är en mycket pigg och arbetsvillig ung tik och vi tänker att kombinationen med Xo kommer att ge härliga arbetshundar.

För mer info om Unni se sida med Våra hundar. Info om Xo finns nedan.

Sju fina valpar anlände den 13 mars 2021. En av dem klarade sig tyvärr inte. Övriga mår bara bra och är alla tingade.

Vi förbehåller oss fri rätt att välja våra valpköpare. Det gör vi för att vi vill att rätt valp ska hamna hos rätt köpare. Det finns möjlighet att anmäla intresse för kommande kull, men vi sätter inte upp någon på vår “intresselista” förrän vi haft en personlig kontakt via telefon eller besök.

Höghedens Xo

e. Echobrook Dexter
u. Höghedens May Be For Us
Data:
HD/B index 98
ED/ua index 107
Ögon ua 2020

Meriter:
Svensk Viltspår champion
1 Nkl jaktprov
Uppfl Akl spår
MH (Mentalbeskrivning hund)
FBR (Funktionsbeskrivning retriever)

Monika beskriver Xo som en okomplicerad kille som är enkel att hantera. Han har en otrolig “av och påknapp” och har inga problem att ligga still på jobbet hela dagar. Han är tyst och stabil i arbete, men det är absolut full fart.

Valpkull 2020

Wera är nu parad med Höghedens Ull, kallad Skidd. Vi förväntar oss att ett gäng pigga och mycket arbetsvilliga valpar som anländer till påsk 2020!
Vår målsättning är att valparna kommer till hem där de får arbeta, gärna jaktligt. Här är Hannas beskrivning av sin Skidd.

 

Sammanfattning om “Skidd”:
Svensk Viltspårchampion
Svensk Lydnadschampion
Nordisk Jaktchampion
1:a pris A-prov jakt
2 G Nkl Rallylydnad (en karriär som vi kanske tar upp när han pensionerar sig från jakten J )
 
En fantastisk hund i alla avseenden. Lugn och stabil i alla miljöer, explosiv i arbetet, fantastisk i hundsammanhang (en helt oöverträffad flockledare), trygg med hanar och väldig väldigt snäll och väluppfostrad med damerna.

J Miklaus Frigga ”Wera”

 

e. SEJCH NOJCH Mighty Duck´s Panther
u. Miklaus I Am Aretha
Data:
HD/A index 110
AD/ua index 104
Ögon ua 2017-12-02
GR PRAI och 2 testad fri
Prcd-PRA clear
Meriter:
1 Ökl jaktprov
1 Ökl Working Test
Godkänd Anlagsprov Viltspår
BPH (genomförd Beteende och Personlighetsbeskrivning Hund)